Installatie voor een verlaten asielzoekerscentrum

2007

Installatie van houten latten aan twee kanten beplakt met spiegelglas. Iedere lat is 2.20m hoog en 0.04m breed.
Afmetingen: 5m/2.20m en 9m/2.20m

In de eerste ruimte staat de lattenconstructie precies in het midden van de ruimte en symmetrisch ten opzichte van twee identieke muren.
Hierdoor lijkt de spiegellattenconstructie bijna onzichtbaar en lijkt het of je 1 ongedeelde ruimte ziet. In werkelijkheid is er een ritmisch patroon van de ruimte en de gespiegelde ruimte. Wat voor je is en wat achter (kijkrichting), mengt zich tot 1 beeld. Hierdoor ervaar je een andere relatie met de ruimte.
Door langs de constructie te lopen, krijg je een filmische ervaring, net als bij de foto’s van Muybridge en krijg je het gevoel om te verdrinken in de ruimte.
Als je stilstaat voor de spiegelwand, is het net alsof je jezelf aan de andere kant van het traliewerk ziet. Dit geeft een vreemd gespleten gevoel van dat je bewustzijn aan deze kant van de lattenconstructie is en je lichaam aan de andere kant.
In de tweede kamer is een traliewerk precies in het midden van twee niet identieke muren gemaakt en zijn er tegen de wand ook latten geplaatst. Hierdoor ontstaan er nieuwe visuele ruimtes in een omgeving die doet denken aan een gevangenis.