Binnenkamers

2012
Twee installaties, kamers van spiegellatten
Grootte: elke kamer 3.50m / 4.00 m / 2.35m

In het Auxiliatrixpark zijn twee installaties gemaakt bestaande uit kamers die een binnenruimte suggereren. De muren van de kamers bestaan uit spiegels, die de buitenomgeving weerspiegelen: binnen is buiten en buiten is binnen. De kamers hebben muren gemaakt van buiten. De manier waarop de kamers zijn gemaakt en de fysieke beleving van de kamers refereren aan de psychische beleving van deze plek: het park en het zorgcentrum.

1 installatie bestaat uit twee spiegelbeeldige kamers. In een van de kamers kun je als toeschouwer in lopen en een filmische beleving van het park ondergaan. De kamer geeft een gevoel van onwerkelijkheid door het verdwijnen en verschijnen van het eigen spiegelbeeld in de omgeving in de vorm van de kamer. In de andere kamer, het spiegelbeeld van de andere kamer, staat de lege omtrek van een mensfiguur, gemaakt van spiegelstroken opgaand in het ritme van de kamer.

De tweede installatie bestaat uit een dichte kamer met enkele smalle openingen waardoor de bezoeker naar binnen kan kijken. De kamer is vol geplant met bloeiende blauwe bloemen. Het bloementapijt in deze ruimte wordt eindeloos weerspiegeld in de spiegels en weerspiegelt de blauwe lucht. De onbereikbare blauwe ruimte is alleen visueel vanuit bepaalde hoeken te zien.